Skip to content

Μέθοδος Schroth – Σκολίωση/κύφωση

Το BSPTS (Barcelona Scoliosis Physical Therapy School), είναι ένα πρόγραμμα Ειδικών Φυσικοθεραπευτικών Ασκήσεων για τη Σκολίωση (PSSE), που αποτελεί μέρος ενός θεραπευτικού πλάνου αντιμετώπισης της Σκολίωσης. Οι γενικές και ειδικές αρχές διόρθωσης της μεθόδου είναι βασισμένες στις πρωτότυπες θεμελιώδης αρχές από την K. Schroth και Ch. Lehnert-Schroth ,με ανεπτυγμένες ιδέες που αποκτήθηκαν μέσα από την κλινική εμπειρία και έρευνες.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, τα αποτελέσματα πολλών ερευνών ενισχύουν την παρουσία της μεθόδου Schroth, στο πλάνο της συντηρητικής θεραπείας, για την βελτίωση των ασθενών με σκολίωση είτε άλλων παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης. Η μέθοδος Schroth χρησιμοποιείται σε διαφορου τυπου σκολιωσης (Παιδική και Εφηβική ιδιοπαθής σκολίωση , Σκολίωση Ενηλίκων, Συγγενής σκολίωση, Νευρομυική σκολίωση) καθως και κυφωσης (Κύφωση Scheuermann, Κύφωση ενηλίκων, Οστεοπορωτική κύφωση, Λειτουργική κύφωση).

Οι κύριοι στόχοι της μεθόδου αυτής είναι η τρισδιάστατη αντιμετώπιση της παραμόρφωσης, η παρεμπόδιση επιδείνωσης, η αποφυγή της εφαρμογής του κηδεμόνα σε μικρές σκολιώσεις, η αποφυγή χειρουργικής παρέμβασης σε μεσαίες σκολιώσεις, η βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος, η βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας καθώς και του πόνου.

schroth