Skip to content

Διαχείριση χρόνιου πόνου – μέθοδο CFT

Μέθοδος CFT (γνωστική λειτουργική θεραπεία) για τη θεραπεία του επίμονου/χρόνιου πόνου. Η θεραπεία αύτη ενδείκνυται σε όσους έχουν δοκιμάσει πολλαπλά θεραπευτικά σχήματα: κλασσική Φυσικοθεραπεία, φάρμακα, ενέσεις, χειρουργείο χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Το πρόγραμμα αυτό αναπτύχθηκε μέσα πολυετή έρευνα και συνεργασία ιατρών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγων στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Αγγλιας. Η ανθρωποκεντρική αυτή θεραπεία, βασίζεται στην επιτυχημένη επικοινωνία ασθενή-φυσικοθεραπευτή προκειμένου να απαλλαγούμε ριζικά από φοβικές κινητικές συμπεριφορές και λανθασμένες πεποιθήσεις που συνοδεύουν πολύ συχνά τον επίμονο πόνο στη μέση. Χαρίζει ικανότητες διαχείρισης του χρόνιου πόνου, δίνοντας παράλληλα πολύ συγκεκριμένο και εξατομικευμένο πλάνο για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής.

Αξιόπιστες έρευνες δημοσιευμένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της τεχνικής όσον αφόρα την βελτίωση του πόνου και της λειτουργικότητας του ασθενούς, αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται να διατηρείται ακόμα και για χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα αποτελέσματα κλασικών θεραπειών που ίσως έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Τέλος είναι ότι είναι πολύ πιο οικονομική αφού ο αριθμός των επισκέψεων στο ιατρό ή το φυσικοθεραπευτή περιορίστηκε δραματικά.

low-angle-woman-psychologist